tisdag 25 maj 2010

Nu kör vi....

Efter en liten motgång med en bank förra veckan, har det nu löst sig: tomten är min och ett byggnadskreditiv är beviljat (tack vare gamla kontakter:). Så nu sätter jag igång på allvar. Det är faktiskt med skräckblandad förtjusning; vad ger jag mig in på, mycket jobb, ror jag det i hamn mm å andra sidan; häftigt, en dröm blir sann, roligt!


Nu gäller det att få tag på en stomme, fixa tillstånd för infartsväg, bygglov, offerter, hantverkare mm, det kommer att bli riktigt mycket jobb. Har idag varit och tagit lite kort på tomten, som ni ser till vä och nedanför.



Här har jag tänkt att placera huset i rakt söderläge, några träd ska tas ned så de inte skymmer solfångarna och man få utsikt över dalen nedanför


Har också hunnit med att titta på en timmerlada som som kanske blir uthus, det var en jättefin stomme, med bra timmer. Stor var den också 5.6 x 11 m, i två plan.


Här finns plats för bilen, grejer, djur mm. Vad tror ni om ett sommarrum på övervåningen som man kanske kan hyra ut eller till vänner som vill sova över. Vad tror ni om det, se här.































tisdag 11 maj 2010

Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg. Jag har haft fullt upp med att få ihop en byggnadskalkyl, som inte var det lättaste. Men nu är det gjort och jag var till banken i onsdags och lämnade in kostnadskalkylen. På tisdag ska jag få besked.


Jag har även varit och tittat på ett hus (med timmerstomme) som jag kan få köpa om vi kommer överrens om pris och de får rivningslov av kommunen. Bild till vä. Nedan är en bild innefrån huset med fina timmerväggar.
Har också hittat en ny tomt, som faktiskt, jag tror blir bättre än den andra tomten. Dels är den större, ligger mer fritt (men inte ensligt), så inte vilda barn och div. djur stör så mycket. Om man i framtiden skulle vilja ha någo sorts gårdsförsäljning finns stora möjligheter då det i närheten finns en del i världsarvet med många besökare och en restaurang med mycket ekologisk mat.

Imorgon ska jag prata med några litauiska snickare om de kan hjälpa till att bygga huset och skriva ihop en förklaring på värmesystemet i huset som banken ville ha.