onsdag 17 november 2010

Inpaketerat hus

Huset har blivit inslaget i vindfolie, det återstår att sätta på lite glespanel sedan kan man isolera, huset kommer att isoleras med Ekofiber www.ekofiber.se 22 cm i väggarna och 50 cm i taket. Nedan syns skivorna som håller fast isoleringen uppåt i taket, här ska det på vindfolie på takstolarna och sedan råspont som kommer att bli innertak på övervåningen.



Det har blivit vinter här, väldigt vackert, men när man ska jobba ute gäller det att hålla igång hela tiden, när det är -8 grader man börjar frysa direkt om man inte jobbar ordentligt.
Det är sista veckan byggjobbarna är här så nu är det upp till mig och min fantastiska pappa och ev snälla vänner att ro det här i hamn. El, VVS och värmen kommer ju visserligen andra hantverkare och fixar, men snickeri får vi göra. Man har vant sig vid att byggjobbarna är här och det kommer att bli tomt på tomten utan dom.
V 48 kommer ungsbyggarna och börjar mura massugnen, det ska bli spännande och förhoppningsvis lite varmare i huset:)
Lite pyssel har jag och lilla O hunnit med, vi har vikt origami"bollar" och satt på en ljusslinga, väldigt mysigt blev det, lite japanskt juligt.


söndag 7 november 2010

Sakta men säkert går det framåt

Jag och pappa har fortsatt med golvbjälklaget, vi har nu hunnit mer än hälften, hoppas bli klar den här veckan för att sedan fortsätta med golvet och mellanväggarna. Snickarna ska fortsätta med att regla upp på utsidan för isoleringen och att vi kan börja sätta in fönster.

Så här ser andra sidan av taket ut, solfångarna har också kommit på plats. Solfångarna är av märket Lesol 5 AR (läs mer här: www.solgruppen.se ) Höll nästan på att glömma bort att söka solvärmebidrag, det ska jag genast ta tag i. Tegelpannorna är begagnade enkupiga från St Eriks tegelbruk i Uppsala, lite intressant är att dom legat på ett sommarstugetak i 80 år och var redan då begagnade, man kan ju undra hur gamla dom är.