onsdag 9 februari 2011

Golv och dörrar

Nu har vi lagt in nästan alla golv på bottenplan, det är bara sovrummet kvar, men det får vänta någon vecka till då vi måste rikthyvla dom gamla brädorna också. I alla fall är det furugolvet ni ser på bilden som ligger på hela nedreplan, utom i badrum och sovrum. Golvet kommer jag att behandla med linoljesåpa, det kommer att bli ett skurgolv. Det verkar vara den lämpligaste behandlingen för mitt golv och inte så påfrestande för miljön. Läste på lite här om dagen i Gysinges handbok och det är tydligen viktigt att använda kallt vatten när man skurar för att det ska bli bra. För mer information se www.gysinge.nu .



Min fantastiska pappa har också satt in innerdörrarna till badrummet och sovrummet.

Sen började vi med pysslet att sätta i ytterdörrarna. Dörren nedan hade ingen karm, så vi började med att tillverka en ny. Nu har pappa börjat fatta grejen med att använda det vi har och ta vara på allt. Reglarna karmen är tillverkad av har vi tidigare haft och gått på när vi reste huset. På en halv dag hade vi fixat karmen, fått den på plats och satt fast dörrarna.



Pappa skruvar fast karmen.

Dörren är på plats, snygga dörrar:)

Dörren sett innefrån och pappa (som inte har något emot att vara med på bild på internet:)

Den här dörren var lite mer pyssel att få dit, trots att den hade karm. Först var det ungefär två cm för smalt hål, så först fick vi såga upp lite där, sen var det lite lister som satt i vägen, lite tillbucklade gångjärn mm, men nu är dörren på plats. Det här kommer att vara innerdörren, det ska också vara en ytterdörr som ska in så småningom.

3 kommentarer:

  1. Underbara dörrar, dom viskar historia =)

    SvaraRadera
  2. Underbart vackra dörrar! Fantastiskt projekt överhuvudtaget, inspirerande. :)

    SvaraRadera
  3. Härligt jobbat!! Och så fint:)

    SvaraRadera