onsdag 10 april 2013

Nya bilder

Lite fina bilder på huset och hönsen fotograferade av duktiga Helena Blom, till ett reportage i Leva och bo på landet.
 "Baksidan" av huset, nästan rakt söder läge.
 Snälla stortuppen
 Finaste hönan Leia, som tydligen bytt namn till Matilda enligt dottern:)

 Köket och dörren in till sovrummet.
 Övervåningen, äldste sonens rum syns innanför dörren.
 Övervåningen, trappen upp och dotterns rum innanför dörren.
Yngsta sonens rum.

11 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar vad du har för golv i ditt hus? Vi ska bygga övervåning och när jag nämnde ekologiska giftfria golv för min sambo kollade han frågande på mig. Googlar runt lite och det känns inte som att det finns så jättestort utbud?

  Hur har du gjort med golvet och hur underhåller du det?

  Med vänliga hälsningar Ylva

  SvaraRadera
 2. Jag har massiva trägolv i hela huset utom i badrummet. I några rum är det begagnade golv, med det mesta av golven är massivt trägolv från Byggmax som är skurade med linoljesåpa, fungerar mycket bra även i en barnfamilj. Lite jobb vid själva skurningen, men det behöver man bara göra några få gånger per år och golven blir ljust sidenmatta och sköna att gå på.
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för ditt svar!
   Hur tror du det håller för hundklor? Blir det repigt lätt?
   Och är det ok att gå på barfota eller får man flisor?

   Radera
 3. Man får absolut inte flisor, golvet blir sammetslent, det är jätteskönt att gå barfota. Hundar vet jag inte, kan säkert bli lite repigt, men jag tror det står på Gysinges beskrivning om linoljesåpa att golvet blir hårt. Jag har en hel del mattor också, det kanske hjälper lite mot hårda klor:)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag heter Solveig och skriver från Skattungbyn och kursen Ekologisk odling och hållbar livsföring. Kursen är en folkhögskolekurs med fokus på odling och mathantering, men också på hållbart byggande, hantverk, djurhållning mm.

  Vi håller på att styra upp sommarens studieresor och har tänkt oss en eko-byggresa någon gång under sensommaren. Fick tips om ditt byggprojekt som jag tror skulle kunna inspirera oss mycket på kursen! Så, jag undrar helt enkelt om vi får komma och hälsa på dig? Vi tänkte fara runt lite i Dalarna ett par dagar mellan 4e och 6e September och avsluta i Stjärnsund där vissa av oss vill stanna på festivalen Synvända. Skulle det passa för dig med ett besök någon av dessa datumen? Våra planer är fortfarande väldigt lösa så om något annat datum passar bättre för dig så kan vi försöka anpassa oss.

  Ser fram emot att höra av dig! :)

  Hälsningar Solveig Södahl
  0737 154 150

  SvaraRadera
 5. Hej Jenny
  Jag heter Michel och håller på att renovera en mangårdsbyggnad från 1782 som jag nyligen köpt.
  Jag blev intresserad av att använda skumglas i grunden när jag läste igenom din blogg. Jag skulle vara mycket tacksam om du kunde ge ett utlåtande hur du tycker det fungerar. Hur tjockt lager skumglas har du i huset? Vad isolerade du med i bjälklagret?

  Tacksam för svar!
  Michel Lindsjö
  michel@gullins.se
  070 836 08 21

  SvaraRadera
 6. Hej

  jag jobbar på Annonsbladet och skulle vilja intervjua dig till Hus & hem, ett tema som vi kör varannan vecka.

  Du får gärna maila mig på karin.jansson@annonsbladet.com när du ser det här :)

  SvaraRadera
 7. Hallo, ich heiße Patricia und habe Ihren Bericht in Landhaus Living gelesen und bin beeindruckt darüber was Sie als alleinerziehende Mutter geleistet haben. Super! Viele Grüße aus Deutschland Patricia

  SvaraRadera
 8. Ich habe auch den Bericht in der Landhaus gelesen. Tolle Leistung - Respekt was Du alles geleistet hast und das Ergebnis ist wunderschön geworden.
  Liebe Grüße MANU

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Så intressant att få ta del av vad ni gör! För mig som ansluter nu efter att en hel del av er process har passerat, skulle det vara väldigt praktiskt att kunna välja att gå in i avsnitt i er blogg som tex handlar om golv, trädgård etc.

  Jag förstår att det skulle vara en del jobb för er att märka inläggen så att det kan bli en sådan meny att välja i, istället för bara en tidslinje, så det är bara ett tips och en önskan från mig.

  Lycka till med huset!
  Pernilla

  SvaraRadera
 10. Hejsan
  Håller med Pernilla.
  Skulle också vilja kunna navigera lättare.
  Tack för att du delar med dig

  SvaraRadera