söndag 8 april 2012

Trädgårdsdags!

Blev så sugen på att fixa ute när vi fick lite värme för några veckor sedan. Så nu har jag beställt en hel del växter och frön till trädgården, ska bli mycket spännande att se hur det kommer att bli. Nedan syns ett litet urval av vad som ska planteras.


Många härliga blommor, bär, kryddor och grönsaker blev det, bland annat krusbär, vinbär, bönor ärtor, jordgubbar (mycket ätbart:) och mycket fint för ögat.
En fågelmix och en blomsterblandling för humlor blev det också, humlor är nyttiga djur, de är en ekosystemtjänst. En ekosystemtjänst är något som gynnar människan, det vill säga upprätthåller eller förbättrar människans välmående. Det är tjänster vi får "gratis" av naturen.


Det här är trädgårdsmålla, smakar ungefär som spenat, ska tydligen växa väldigt bra, själv tycker jag att spenat är ganska svår, så jag hoppas att trädgårdsmålla blir ett bättre alternativ.

Sen ska jag odla lite i växthuset/uterummet där blir det någon tomat, ev gurka och något exotiskt som gärna klättrar typ vindruvor inte för att jag dricker vin utan mer för utseendet:)

Mamma ska snart på en trädgårdsmässa, jag passade på att skicka med henne en lapp med lite önskemål, men det blir också lite spännande när man inte riktigt vet vad man får.

2 kommentarer:

 1. det kommer bli superduper fint o gott ! Lycka till / Eva G

  SvaraRadera
 2. Wow! Vilket jobb du gjort. Jag står just nu själv inför den resa du gjort. Kanske kommer jag att behöva tips och råd. Jag hoppas jag får höra av mig :) Jag är redan nyfiken på det du lade i grunden. Det blev ingen leca eller, du fyllde bara upp med de där stenarna!?

  Hursomhelst, jag kommer att återkomma till din blogg för att se hur du löst vissa saker.

  Lycka till med resten!

  Therése

  SvaraRadera