fredag 8 juni 2012

 Det händer en del på huset, fast jag inte varit så bra på att blogga om det. Övervåningen börjar ta form, skönt för barnen som fått lite mer svängrum (bilder kommer senare). Uterummet har fått dörrar, snart ska det målas och fyllas med blommor.


Ute har det hänt väldigt mycket, jordhögarna är utkörda (med stor hjälp från min mamma), gräsmatta, en del perenner, grönsaker, blommor och en blomsteräng är planterade. Spännande att se hur det tar sig och hur det kommer att se ut när det kommer upp.


I veckan har vi tagit ett ryck med takfoten som inte blev gjord förra året, mycket på grund av att huset är så högt och att det inte var i ordning gjort runt huset. Det var inte så bra utan takfoten fick jag erfara i höstas under stormen Dagmar då tegelpannorna flög av på ena gaveln. Nu hade vi i alla fall hyrt en skylift, vilket fungerade väldigt bra, snyggt blev det och väldigt skönt att få det fixat.


Om ni kommer ihåg från förra året, hade vi ju fyllt ut en svacka utanför huset med grenar från alla träd som stod där huset står nu, uppe på det lade vi gammalt hö och till sist matjord, här har jag nu mitt grönsaksland och några bärbuskar.


Kan inte låta bli att lägga ut lite bilder på dessa små godingar som tittade ut ur skalet idag, fyra stycken än så länge. Man tröttnar aldrig på att titta på dessa små dunbollar.



5 kommentarer:

 1. Oj, vad fint! Och din trädgård kommer att bli väldigt vacker när det växt upp lite mer.

  Therése

  SvaraRadera
 2. Åh kycklingar alltså. Gud vad underbart att ha höns! Längtar till den dagen jag kan ha det :)

  SvaraRadera
 3. Hej Jenny!

  Jag läser en kurs i hållbart byggande på mittuniversitetet i sommar och ska nu skriva en rapport om en ekologisk byggnad. Jag tycker att ditt hus verkar intressant att skriva om, så om det går bra skule jag hemskt gärna vilja ställa lite frågor till dig! Ser att det finns mycket information på bloggen redan, men vore snät om jag fick fråga dig lite extra om det är något jag saknar. Hör av dig i så fall till emma@bradbolaget.se

  Mvh Emma Bergström

  SvaraRadera
 4. Hej på dig!

  Jättefint bygge, imponerad...

  Jag gick också kursen i Stjärnsund, fast året innan. Är på gång att bygga en liten stuga utanför Falun å e lite nyfiken på vart du har hittat Isolering å lecabalkar mm... Fick du tag på hasopor lokalt eller beställde du direkt från tillverkaren?

  Mhv Jonas Darenvall
  jdarenvall(at]gmail.com

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vad fint och imponerande projekt!
  Jag är med i Ecovillage Svandammen som är en uppstart på ekoby i större skala utanför Göteborg. Jag och några medlemmar ska gemensamt ta fram lite olika ekologiska hustyper/material och ungefärliga priser på vad dom kan kosta att bygga. Vore väldigt kul ifall du vill svara på frågor ang att bygga i timmerstomme och din kunskap! Och ungefärliga priser på material och arbetskostnad.
  Maila mig gärna på: erikaspost@spray.se

  Kolla gärna in: www.ecovillage.se

  Tack! /Erika Blomkvist

  SvaraRadera